Media center
Lokala nyheter

Intervju med Cecilia Strand, Finance Director, Sweden Business Unit.

Stockholm, 30 januari 2018 -  CGI arbetar aktivt med att öka andelen kvinnor inom IT-branchen. Vårt mål inför år 2025 är att öka andelen kvinnliga ledare inom vår svenska organisation till 50%. I CGI:s svenska ledningrupp har vi redan nått detta mål och vi vill härmed lyfta fram de kvinnor som utgör halva ledningsgruppen.

Vi fortsätter vår följetong där ni får lära känna kvinnorna i den CGI:s svenska ledningsgrupp.

Här träffar ni Cecilia Strand, Finance Director, Sweden Business Unit.

Cecilia Strand arbetar i dag på CGI i Stockholm som Finance Director, Sweden Business Unit och är med i den svenska ledningsgruppen. Hon började sin karriär som Controller på Accenture där hon senare blev chef över Controller-gruppen, för att sedan gå vidare till SVT som Controller-chef. Sedan år 2012 arbetar Cecilia på CGI och är i sin nuvarande roll ekonomiansvarig för CGI Sverige.

Varför valde du att börja jobba inom IT?

En tidigare kollega tipsade mig om att CGI (dåvarande Logica) sökte ekonomer. Jag erbjöds en spännande och utmanande roll där min erfarenhet kom väl till pass. Även om jag inte aktivt valde just IT-branschen så trivs jag väldigt bra med att arbeta på CGI. Jag har lång erfarenhet från projektorganisation från tidigare arbetsgivare, vilket har varit värdefullt i mina roller inom finance på CGI.

Berätta kort om din karriär!

Jag började min karriär som controller på Accenture där jag arbetade i nästan 10 år och var chef för controllergruppen under den senare delen av min tid där. Därefter jobbade jag några år på Sveriges Television som controllerchef. Jag deltog i flera spännande projekt för att förbättra projektuppföljning, internprissättning och större investeringsprojekt som exempelvis helt nya tv-studios med ny och spännande teknik.

Hur har din resa inom CGI sett ut?

Jag började på CGI Sverige för sex år sedan och har haft flera olika roller inom vår ekonomifunktion. Jag började med att leda en grupp controllers som ansvarade för uppföljning av stora outsourcingkontrakt. Jag har även varit nordiskt ansvarig för redovisningsteamet och affärsområdescontroller för vår Stockholm-enhet. Sedan fem månader tillbaka är jag ekonomiansvarig för CGI Sverige och ingår i den svenska ledningsgruppen.

Jag har utvecklats mycket av att få möjlighet till att jobba med olika områden, vilket också har bidragit till att jag har fått ett stort nätverk över hela världen. Det är ett högt tempo hos oss och många stora förändringar har skett – och sker kontinuerligt. Det är otroligt inspirerande att vara med på denna resa.

Vad är mest spännande med ditt jobb?

Det är härligt att kunna stötta och utbilda verksamheten inom vårt område. Vi har stort fokus på tillväxt och lönsamhet inom CGI, så Finance är en mycket viktig funktion. Vi är med i beslut kring nya affärer och ofta när leveranser har problem av olika slag. Det är roligt att mina åsikter räknas och jag kan påverka trots att CGI är ett väldigt stort bolag. Det har jag känt i alla mina roller inom CGI: Den högsta ledningen i Kanada lyssnar på oss och vi har en närhet till dem som jag inte har upplevt i andra stora bolag jag har jobbat för.

Varför bör man välja CGI som arbetsgivare?

Här finns stora möjligheter till utveckling i en internationell miljö. Man får även mycket duktiga och trevliga arbetskamrater.

Vilket råd skulle du vilja ge till unga kvinnliga studenter?

Tro på dig själv, då kommer andra också att göra det!