Media center
Lokala nyheter

Charlotte Darth Vice President, Emerging Technologies, CGI Next

Stockholm, 08 februari 2018 -  CGI:s mål inför år 2025 är att öka andelen kvinnliga ledare inom organisationen till 50%, ett mål vi redan nu nått i den svenska ledningsgruppen! Vi arbetar även aktivt för att öka andelen kvinnor inom IT-branchen och nu får ni chansen att lära kännar våra kvinnliga medlemmar från ledningsgruppen.

Nu fortsätter vår följetong där ni får möta kvinnorna i CGI:s svenska ledningsgrupp. Här berättar Charlotte Darth Vice President, Emerging Technologies, CGI Next om sin karriär.

Charlotte Darth blev 2016 VD för Affecto och i och med sammanslagningen med CGI Sverige leder hon nu enheten för Emerging Technologies, CGI Next. Charlotte är i grunden civilekonom och inledde sin karriär inom IT-branchen som ekonom på SJ:s IT-division. Hon har även arbetat på SAP under tio år och att lämna den dynamiska IT-branchens miljö har aldrig känts aktuellt för Charlotte!

Varför valde du att börja jobba inom IT?

Att det blev IT var från början en slump. Allt började med att jag fick en spännande roll som ekonom på SJ:s IT-division. Man skulle implementera ett nytt ekonomisystem från SAP och jag som alltid har gillat utmaningar och förändringar dök in systembytet med huvudet före. Lockad av SAP-teamets roliga människor, sökte jag mig därför till en roll som lösningskonsult hos SAP och på den vägen är det. Att lämna IT-branschens dynamiska och utvecklande miljö har aldrig varit aktuellt för mig. 

Berätta mer om din karriär

I grunden är jag civilekonom med datainriktning. Min första roll i IT-branschen var som presales på SAP. Under mina 10 år på SAP hann jag ha flera spännande roller inom försäljning och även leda olika team och satsningar. Jag fick möjlighet att möta många olika typer av företag med olika utmaningar som man ville lösa. Efter SAP gick jag vidare till roller inom bl.a Lawson som marknadschef och sedan Readsoft, där jag hade min första VD-roll och ledde verksamheterna i Sverige och Finland. 2016 blev jag tillfrågad att ta rollen som VD för Affecto Sverige, vilket var ett enkelt beslut med tanke på Affectos mission att göra sina kunder framgångsrika genom att nyttja data för effektiva processer och nya affärsidéer. Under mitt första år på Affecto gick företaget samman med CGI och jag fick då frågan av CGI:s Sverigechef Pär Fors om jag ville leda CGI Sveriges enhet för Emerging Technologies, CGI Next. Självklart tackade jag ja! Jag får fortsätta att jobba med det jag brinner för: Datadrivna företag - och nu med mer muskler och helt andra möjligheter.

Vad är mest spännande med ditt jobb?

Alla medarbetare - här finns så otroligt duktiga människor! Vi har ett driv och en energi utöver det vanliga. Och inom CGI finns en bred palett av attraktiva erbjudanden att ta ut till våra kunder. Jag lär mig något nytt på jobbet varje dag!

Varför bör man välja CGI som nästa arbetsgivare?

Vi har alltid kundens bästa för ögonen och lyssnar med stora öron. Inom CGI Next har vi dessutom en extra spännande resa framför oss, där vi framförallt jobbar med att realisera innovation hos våra kunder. Vi gör det andra bara pratar om!

Vilket råd skulle du vilja ge till unga kvinnliga studenter?

Missa inte alla möjligheter som finns i IT-världen! Alla branscher genomsyras idag av teknik i någon form. Man behöver inte vara ingenjör för att ha göra en spännande resa, se bara på mig. Dessutom behövs ni! Jag är nämligen helt övertygad om att jämställda team är de team som fungerar bäst, har roligast och tar fram de bästa lösningarna.