Media center
Lokala nyheter

Rapport från Vitalis dag 1: Oskar Nielsen på plats

Stockholm, 25 april 2018 -  

 

Hej Oskar, hur har första dagen varit?

Väldigt intensivt - alla inom den digitala hälso-och sjukvårdsvärlden som har något viktigt att dela med sig eller fråga verkar vara här. Men jag kan givetvis inte låta bli att nämna vår monter och den ringlande kön till vårt glasstånd!

För de som inte är på plats, vad kan du berätta?

E-hälsotorget är Vitalis centrala punkt, en monter som delas av eHälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Inera och SKL (Sveriges kommuner och landsting). Det känns som ett mycket bra initiativ där nationella myndigheter och aktörer samlar sig och tar emot alla besökare. Det ger hopp om den samverkan som är nödvändig för att vi gemensamt ska uppnå målet i eHälsovision 2025.

Bortom mässgolvets surr väntar några av mässans populära presentationer, seminarier och workshops... Det har pratats om innovationer i hälsotjänster, beslutstöd, big data, analytics, AI, RPA, och givetvis verksamhetsfrågor som digital vård och samverkan, läkemedelshantering, kommunal dokumentation, förändringsledning, och – som sagt - den stora kioskvältaren eHälsovision 2025 som alla pratar om.

Några särskilda presentationer som du vill nämna?

Några av våra favoriter har varit presentationer kring patientmedverkan med workshops i servicedesign, SVF-stöd och trygghet under utredningsfasen vilket ledde fram till att en app för detta ska utvecklas. De många demonstrationerna är också intressanta och visar på ett konkret sätt hur snabbt utvecklingen går.


Oskar Nielsen rapporterar från CGI:s glassbar på Vitalis