Media center
Lokala nyheter

Rapport från Vitalis dag 2: Torgny Nilsson på plats

Stockholm, 26 april 2018 -  

 

Hej Torgny, hur var dagen?

Det var ytterligare en fantastisk dag full av innovationskraft och spännande initiativ. Väldigt lärorikt, och – igen – mängder av intressanta diskussioner med kunder och branschkollegor.

Hur har det sett ut i CGI:s monter?

Det var precis som den första dagen fullt med människor i montern hela dagen – särskilt när vi hade våra presentationer som den som Robert Book levererade kring blockchain och hur den tekniken kommer att helt förändra förutsättningarna för patientanpassad vård. En annan välbesökt och uppskattad presentation handlade om informationsstruktur som alla andra system måste bygga på.

Något annat intressant från dagens aktiviteter du vill nämna?

Samtidigt som det är väldigt givande med alla besök och dialoger i vår monter kliar det givetvis i fingrarna att få se mer av de andra leverantörernas presentationer. En presentation som jag tyckte var intressant var Landstinget Blekinge som berättade om deras projekt med IT-ronder som ett sätt att digitalisera och effektivisera arbetet.

Projektet Ordnat införande av digitala produkter och tjänster är också mycket spännande och syftar till att underlätta införandet av digitala verktyg i vården och stödja visionen e-hälsa 2025.

Några sista ord?

Måste ändå kommentera att CGI:s glassbar fortsätter vara ett av de mest populära inslagen och dragplåstren. Glassen blir som ett svalkande omslag för själens skavsår…