”Att göra gott är en god affär” har sagts förut och är helt sant, även i denna tid av snabb teknisk utveckling. Och då pratar jag inte enbart om monetära värden. Som en del av Finanskoalitionen mot kommersiell sexuell exploatering av barn arbetar CGI tillsammans med polismyndigheterna, banker, finansinstitut och ECPAT för att förhindra förövare från att köpa och få tillgång till övergreppsmaterial av barn på Internet.

Det handlar om ett ideellt uppdrag där vi tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål och för att ta vårt ansvar för samhället. Sedan jag startade min resa tillsammans med CGI och Finanskoalitionen för några år sedan har vi gjort stora framsteg. I år hade vi privilegiet att arbeta med Hampus Andersson som studerar till civilingenjör på Uppsala Universitet. Tillsammans har vi fokuserat på ett mer handgripligt tillvägagångssätt; att använda maskininlärning för att lära datorer att känna igen annonser för övergreppsmaterial på marknadsplatser på Darknet.

Så, vad har detta med goda affärer att göra, tänker du kanske? Allt skulle jag vilja säga. Utöver känslan och tillfredsställelsen man får när man gör gott (vilket skapar en gladare arbetsplats och organisation) stärker detta våra relationer med våra samarbetspartners. Det visar både våra kunder och medarbetare att vi står upp för våra värden samtidigt som det bidrar till att öka innovationsförmågan och kunskaperna i företaget.

Jag har samlat några länkar nedan för de som är intresserade av att höra mer om vårt arbete och även en länk till en rapport från den amerikanska finansinspektionen. Rapporten fokuserar på kryptovalutor, blockchain-teknik och deras kopplingar till utnyttjandet av barn där de bland annat citerar mig gällande det arbete jag gjort kring hur vi i branschen kan arbeta med detta (s.31-33).

Jag hoppas att ni får en fantastisk höst och jag kommer att fortsätta hålla er uppdaterade kring vårt arbete i framtiden!

Läs mer:

About this author

Picture of Johan Wadenholt

Johan Wadenholt

Business Analyst in Financial Services

Johan jobbar inom Financial Services på CGI och arbetar främst som leveransansvarig och projektledare inom nya teknologier. Med 7 års erfarenhet av IT-branschen och ett brinnande intresse för teknik, arbetar Johan både med att driva teknologisk utveckling och affärer hos kunder och för CGI. ...

Add new comment

Comment editor

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Blog moderation guidelines and term of use