Ett intressant och spännande arbetsliv där man får vara med i de mest utmanande projekten behöver inte vara likställt med att jobba i någon av våra tre storstäder. I alla fall inte om du jobbar på CGI.

Det tar vi fasta på i vår ”hemvändarkväll” nu på tisdag, där vi vill ta chansen att berätta mer om hur du kan kombinera en intressant karriär med en rik fritid och familjeliv från någon av de trettiotalet orter i Sverige där CGI finns.

Undersökningar visar att dagens talanger allt mervärdesätter en balans i livet, där livskvalitet, jobbutmaningar och närhet till och tid för familj och fritidsaktivitet alla är lika viktiga. Det tror vi att vi kan erbjuda. Genom att vi är ett av de globalt ledande företagen inom it, och verkar både runt om i världen med 65 000 medarbetare, här hemma som Sveriges största it-tjänsteföretag, får vi möjlighet att jobba med de mest spännande företagen och de riktigt stora och krävande projekten.

Vårt kontor i Umeå ligger t ex i framkant inom augmented reality och hjälper just nu kunder att innovera kring Microsofts HoloLens-glasögon, vilket t ex uppmärksammats av DN. I Östersund har vi ett internationellt kompetenscenter för agil utveckling, som bland annat stöttar de system sköter underhållet av stridsflygplanet Jas Gripen runt om i världen. I Skåne finns ett CGI-team som har hand om en av världens största SharePoint-miljöer med närmare 200 000 användare, där de gör allt från kravinsamling och vidareutveckling till support och framtidsstrategier. Det går alltså att bo på olika håll runt om i Sverige och ändå få vara jobba med de största och mest spännande projekten!

Likt många andra inom teknik och it ser vi på CGI nu att vi behöver rekrytera mer än på många år. Vår geografiska spridning med kontor på ett trettiotal platser från norr till söder ser vi som en möjlighet för dig som vill kunna stanna kvar på hem- eller studieorten och ändå satsa på din karriär hos oss, eller för dig som arbetat några år på annat håll och vill vända hem.

Förutom möjligheterna på våra många verksamhetsorter, skulle jag också vilja lyfta fram att CGI satsar på tjejer. Vi är bland annat mycket aktiva i Womentors arbete med att öka andelen kvinnliga chefer i it-branschen och vi har också ett eget kvinnligt nätverk inom CGI: Women of CGI. Vi är stolta över att vår Sverigechef, Pär Fors, driver frågan så pass aktivt att han fått olika jämställdhetspriser, bl a av 50/50-klubben.

Vi har behov av att anställa 550 nya medarbetare bara i år inom alla typer av it-kompetens; systemvetare, dataingenjörer, erfarna projektledare, testare, utvecklare, lösningsarkitekter, affärskonsulter etc. Just nu har vi ett hundratal tjänster utannonserade i på vår karriärsida. Vi behöver dig och hoppas att en karriär hos oss kan bli en win-win!

Välkommen hem – välkommen till CGI!

PS. Välkommen till vår Rekryteringskväll tisdag 11 oktober, kl: 17-20  7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm

About this author

Picture of Maria Widegren

Maria Widegren

Director Recruitmet Nordics

Maria är ansvarig för rekrytering och employer branding för CGI i Norden. Hon har en bakgrund inom HR, ledarskap, affärsutveckling och rekrytering från olika branscher, men har jobbat de senaste 10 åren inom it. Maria kommer närmast från IDG på och har jobbat hos CGI ...

Comments

Ska bli en intressant kväll.

Submitted by odiSHon on 5 December 2016

Add new comment

Comment editor

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Blog moderation guidelines and term of use