License Manager, Stockholm

Kategori: Business Consulting, Strategy and Digital Transformation
Stad Stockholm, Stockholm , Sverige
Tjänst ID J0220-0904
Anställningsform: Full Time

Beskrivning av tjänsten

CGI är en global IT leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcing tjänster. Vi arbetar sida vid sida med kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.cgi.se

License Management är en tjänst som hjälper organisationer med att upprätthålla kontroll över installationer i miljön samt proaktivt spårar och hanterar alla licenser och avtal. CGI’s License Management tjänst hjälper organisationer med att vara rätt licensierad enligt licensreglerna och optimerar licensmiljön samtidigt som investeringar och driftskostnader kan minskas.

Dina framtida arbetsuppgifter

Du kommer att få samarbeta med olika CGI medarbetare och kunder. Ditt fokus kommer att vara administrera kundernas licensinnehav, genomföra licensanalyser, svara på licensrelaterade frågor från kunder och säkerställa att kunderna förblir korrekt licensierad. Du kommer även att få möjligheten att förbättra och utveckla befintlig tjänst.

I rollen som License Manager behöver du vara svensk medborgare.

Dina ansvarsområden:
• Se till att tjänsten levereras enligt avtal och agera som kontaktperson.
• Ansvara för support och guida kundens kontaktpersoner vid inköp av licenser för deras målmiljö och dokumentera detta.
• Guida kunden när fellicensiering upptäcks och göra licensanalys för att optimera situationen.
• ldentifiera och hantera licensinnehav.
• Driva kostnadsbesparande utredningar.

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Du är en senior person med 3-5 års erfarenhet inom License Management och har goda erfarenheter av både operativt som strategiskt leveransarbete mot kund.

Som person är du driven, affärsorienterad, självständig och ansvarsfull. Du har lätt för att samarbeta och skapar förtroende hos såväl kund som kollega. Ditt arbetssätt är strukturerat och disciplinerat samt resultatorienterat. Prestigelöshet och kreativitet tillsammans med en positiv hållning till kunder, kollegor och att följa uppsatta processer är de personliga egenskaper vi lägger stor vikt vid.

Meriterande är att du har erfarenhet från/inom något eller några av nedanstående områden:
• Kunskap om Microsoft Licensregler.
• Kunskap om IBM Licensregler.
• Kunskap om Oracle Licensregler.
• Erfarenhet av Snow License Manager.
• Kunskap om Software Asset Management.
• Kunna utföra licensoptimeringar.

Mer om tjänsten:
Heltid/deltid: Heltid
Placering: Stockholm

För mer information, vänligen kontakta:
Morgan Ivarsson, morgan.ivarsson@cgi.com, +46 76 1161262 eller
Ulrika Olsson, ulrika.olsson@cgi.com, +46 70 2751496


Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2020-04-10

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.


Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 4 000 i Sverige i 25 städer. En kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För femte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären.

Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.

Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Skills

  • Agile / Collaborative Method
  • Swedish

Vad du kan förvänta dig av oss

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.