Scrum Master, Malmö

Kategori: Project Management
Stad Malmö, Blekinge , Sverige
Tjänst ID J0519-2629
Anställningsform: Full Time

Beskrivning av tjänsten

Nu utökar CGI Malmö och erbjuder en möjlighet att driva den agila andan i ett mycket erfaret och tekniskt team.

Vår agila omställning började för ca två år sedan och som Scrum Master här ser du det som en utmaning att ständigt utveckla och coacha teamet, få det mer självgående och bättre. Du gillar att fascilitera och ser det som en självklarhet att få retrospectives så spännande att teamet alltid ser fram emot dem.
Här kommer du arbeta agilt på riktigt och inte bara följa dess metoder.

Du kommer ingå i HRM Public vilket är CGI Sveriges mest framgångsrika produktenhet. Vi ansvarar för två löne/HR produkter som används som det primära systemet för personalhantering för ca 650 000 anställda på kommun, landsting och stat. Bland dessa ingår flera stora organisationer som Stockholms läns landsting, Västra götalandsregionen, Polisen, Uppsala kommun med flera.
Vi satsar på alla fronter och har bland annat ca 20 agila utvecklingsteam igång. Vårt största fokus de senaste åren ligger på användbarhet och värde för användarna med chefer som största fokus. Med stor efterfrågan bland befintliga kunder och dessutom stora försäljningsframgångar de senaste åren är tillväxt vår största utmaning.

Dina framtida arbetsuppgifter

Vi använder ramverket LeSS och du kommer att samarbeta med andra Scrum masters samt Head of Product Groups med utgångspunkt i Malmö.

I ditt dagliga arbete kommer du att:
• "Servant Leadership" – Du coachar och servar teamet och ser till att teamet blir så pass bra som det kan bli
• Kommunikativ och social – Du kommunicerar med andra scrum masters och team och ser till att hjälpa till att sprida information, kunskaper och idéer lateralt
• Facilitativ – Du fasciliterar möten och workshops med säker hand och gör möten produktiva och intressanta
• Bestämd - Du säkerställer att ditt team följer Agila / Scrum principer, du kan skydda teamet från yttre störningar
• Hög EQ – Du är den första som märker skillnader och problem när de uppstår och kan ta tag i dem
• Entusiastisk – Du har hög energi och kan entusiasmera teamen
• Ständig förbättring – Du ser till att teamet blir ständigt bättre och hela tiden utvecklas
• Konfliktlösning - Du underlättar svåra diskussioner och underlättar för teamet att vara ärliga och transparanta och hitta nya tillvägagångssätt
• Självorganisation- Du hjälper teamet till självorganisation
• Utbildning och förändringsarbete – Du ser till att sprida agil kunskap inom organisationen och underlättar förändringar inom organisationen

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Du får gärna ha en bakgrund som programmerare och känna att ständig förbättring är självklart för dig.
Du vet att hög EQ är lika viktigt som hög IQ för att lösa komplexa problem och som person kan du känna av stämningen i ett rum. Du förstår verkligen innebörden i det agila manifestot. Du känner till och förstår begrepp som "Shu Ha Ri", " queueing theory" eller Gemba.
Har du varit med om en agil omställning tidigare är det beundransvärt. Erfarenhet av andra projektmetoder är ett plus då du förstår skillnaden på vattenfall eller iterativa metoder och agila ramverk.
Tycker du att det är lika intressant att se på videor med Craig Larman som att se Star Wars vill vi verkligen att du ansöker till den här positionen.

Du får gärna ha:
• Kunskap om LeSS, Nexus eller SAFe
• Erfarenhet av att ha arbetat inom en organisation med många agila team
• Certifikat inom change management, projekt metoder, Lean etc. önskvärt
• Intresse av att driva en Community of Interest för andra Scrum Masters är det ett plus.

Låter det som en roll för dig?
Tveka då inte att skicka in din ansökan eller kontakta Mats Feldt för mer information:
Mats Feldt, Produktchef: mats.feldt@cgi.com

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Sista ansökningsdatum 2020-04-30.


CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter, en kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För sjätte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären. Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete. Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Skills

  • Change Management
  • Mentoring/Coaching
  • Agile / Collaborative Method
  • SCRUM
  • Kanban

Vad du kan förvänta dig av oss

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.