Datadriven Arkitekt

Kategori: Analytics and Emerging Digital Technologies
Stad Göteborg, Västra Götaland, Sverige
Tjänst ID J0819-1694
Anställningsform: Full Time

Beskrivning av tjänsten

Triggar det dig att få använda den senaste Analytics-tekniken för att möjliggöra en agil och datadriven organisation? Vill du jobba med projekt där avancerad analys och stora komplexa datamängder står i centrum kombinerat med digitaliseringens övriga stora möjligheter att åstadkomma disruptiva förändringar? Välkommen att söka jobbet som Datadriven Arkitekt inom vårt nya team, Data Advantage.

CGI genomför idag radikala förändringsprojekt hos företag genom att kombinera djup teknisk kompetens inom Analytics och Business Intelligence med förmåga att transformera organisationer till att leva med sin data och ständigt hitta nya affärer.


Om tjänsten

Som Analytics-arkitekt är du ytterst ansvarig för att våra kunder får en den absolut bästa tekniska lösningen på komplexa utmaningar med stora mängder data av alla typer. Vi använder vårt framgångsrika ramverk, Darwin, för automatiserad byggnation av datalager och datasjöar i molnet. Detta för att möjliggöra traditionell analys såväl som Machine Learning och andra mer avancerade tillämpningar. Vår primära partner är Microsoft, men även Qlik och Google spelar en viktig roll.

För att alltid hålla våra verktyg vässade arbetar vi i enlighet med vår strategi "Technology driven, Behavior centric". För oss innebär det att det är människans behov som är utgångspunkt när vi identifierar och utvecklar tekniska lösningar. Enligt oss är det först genom mänsklig interaktion som en förändring kan ske, därför är varje medarbetare en nyckel till framgång. Både när det gäller behovet av digitalisering och i trivsel på jobbet. Här på CGI är vi måna om det interna arbetsklimatet och hos oss står du som anställd i fokus.

Ansök idag och ta chansen att bli en av oss!

Är det här du?

Du har
•En universitetsexamen i datavetenskap, systemutveckling eller motsvarande
•Gedigen erfarenhet av utveckling av datalager och beslutsstöd, troligen fem år eller mer
•Erfarenhet av alternativa databasteknologier, sökteknik samt plattformar för datasjöar såsom Apache Hadoop, Spark och Flink mfl
•Gedigen erfarenhet av Microsofts teknikplattformar, inom Analytics (t.ex. Azure SQL/DW, Da-talake, Machine Learning, Streaming Analytics m.m.), men även traditionella utvecklarverk-tyg (såsom .Net) är en styrka
•Erfarenhet av att tillgängliggöra data för Data Scientists samt förståelse för möjligheterna med tekniker som Tensorflow, Microsoft Cognitive Services och andra plattformar för Machine Learning
•Du bör vara nyfiken, vetgirig och en bra kommunikatör som brinner för att göra data förståelig och användbar för analys
•Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon av våra fokusbranscher: detaljhandel, tillverkning och/eller sjukvård
•Erfarenhet av att samla data ifrån IOT-baserade lösningar värderas högt

Vill du veta mer?

För mer information kontakta rekryterade chef Johanna Persson Hagberg på johanna.perssonhagberg@cgi.com eller Imran Waheed på vår HR-avdelning, 070-878 89 15 / imran.waheed@cgi.com.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2020-06-16.

Vad du kan förvänta dig av oss

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.