Tekniker inom SharePoint- och Exchange

Kategori: Infrastructure
Stad Stockholm, , Sverige
Tjänst ID J1019-2619
Anställningsform: Full Time

Beskrivning av tjänsten

CGI är en global IT leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcing tjänster. Vi arbetar sida vid sida med kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida https://www.cgi.se.

Vi på CGI behöver nu förstärka vår UCC-gruppering med en duktig och driven tekniker inom SharePoint- och Exchange-områdena. UCC-grupperingen är kärnan av de UCC-tjänster vi levererar till våra kunder, det är här CGI’s spetskompetens arbetar med Microsoftprodukter såsom Office365, Exchange, Skype & Sharepoint för att säkerställa kvalitativ driftsäkerhet men också ständig utveckling av effektiviseringar och tjänsteutbud.

UCC-grupperingen supporteras av första- och andralinjens support som mottager, paketerar, initierar felsökning och tar vidare ärenden till UCC-grupperingen där djupare kompetens krävs. På så vis effektiviseras arbetet samtidigt som UCC-grupperingen får större möjlighet att fokusera på de mer avancerade arbetsuppgifterna.

De Microsoft-produkter grupperingen arbetar med innefattar Office365, SharePoint, Skype for Business och Exchange. Som medarbetare i UCC-grupperingen arbetar Du med spännnade uppgifter och problemlösningar som ständigt utvecklar Din kompetens inom olika områden.

Dina arbetsuppgifter
Som tredjelinjens UCC-tekniker kommer du tilsammans med dina närmsta kollegor att arbeta med att säkerställa kvalitativ drift av de plattformar vi levererar till våra kunder. Detta innebär främst incident-, problem- och change-hantering samt i viss mån deltaga i, eller konsultera, olika projekt. I ditt dagliga arbete kommer Du att arbeta i driftsmiljöer för stora och välkända företag i Sverige, många gånger i de senaste teknologierna.

Tjänsten innefattar även beredskap vilket innebär att Du medverkar i UCC-grupperingens rullande beredskapsschema där du under överenskomna tillfällen tar emot och agerar på kritiska incidenter som uppstår utanför normal arbetstid.

Dina ansvarsområden:
• Incidenthantering
• Changehantering
• Problemhantering
• Driftsdokumentering
• Kunskapsöverföra till supporterande tjänster såom första- och andralinjens support
• I viss mån deltaga eller konsultera i olika projekt

Är Du den vi söker?
Vi söker Dig som har mycket god vana vid Microsoftprodukter, främst SharePoint och Exchange - som är driven, ambitiös och som har ett stort intresse för problemlösning såväl på egen hand som tillsammans med kollegor och kunder. Vi söker Dig som är öppen för att kompetensutvecklas och som har lätt för att ta till sig och lära sig mer om nya saker kopplat till IT-drift och Microsoftprodukter.

Vi ser gärna att Du har lång erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, inriktat på SharePoint och Exchange. Du har god social kompetens och kan föra Dig väl i såväl tal som skrift – svenska och engelska. Vi ser även att du gärna har god kunskap i PowerShell.

• Vana för ITIL-processer och ITSM-verktyg för ärendehantering
• Stort generellt intresse för IT/IT-drift
• Driven och ambitiös i arbetet
• Öppen för- och drivande för att kompetensutvecklas
• Gillar problemlösning
• Mycket god vana vid Microsoftprodukter, inkl PowerShell
• Kan föra Dig väl i såväl tal som skrift
• Svenska & Engelska

Mer om tjänsten
Heltid
Beredskap/jour kan förekomma.
Placering: Stockholm, Göteborg, Bromölla, Malmö, Jönköping.
Personlig säkerhetsprövning kan komma att förekomma om kunduppdrag kräver det.

För mer information samt för att söka tjänsten, vänligen kontakta Eric Hallberg, Manager, eric.hallberg@cgi.com, 0705-56 50 46

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2020-02-21

Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 4 000 i Sverige i 25 städer. En kombination som öppnar många och flexibla utvecklingsvägar. För femte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Karriärföretag för våra unika karriär- och utvecklingsmöjligheter samt utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det ska vara lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären.

Vi hoppas att Du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.
Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Denna möjlighet att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Skills

  • Technical Analysis
  • Analytical Thinking
  • Microsoft Sharepoint

Vad du kan förvänta dig av oss

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.