Managementkonsult inom IT strategi, styrning och organisation

Kategori: Business Consulting, Strategy and Digital Transformation
Stad Stockholm, Stockholm , Sverige
Tjänst ID J1219-0618
Anställningsform: Full Time

Beskrivning av tjänsten

CGI Business Consulting hjälper branschledande bolag och viktiga offentliga verksamheter att maximera verksamhetsnytta, effektivisera och nå konkurrensfördelar. Vi fokuserar på att ständigt ligga i framkant kompetensmässigt för att kunna stötta organisationer i den förändring som digitalisering och snabb teknologiutveckling innebär. Genom att skapa tydlighet underlättar vi för våra kunder att hantera löpande utveckling av verksamheten i en allt mer komplex värld.

Digitalisering, innovation och nya teknologier är centrala inslag i de förändringar som många verksamheter genomgår idag. Utvecklingen behöver ofta ske snabbare och mer kundorienterat samtidigt som tekniska skulder och långa leveranstider kan utgöra hinder. Dessa utmaningar gör att den sammantagna hanteringen av olika former av digitalt stöd behöver förändras. Vi kombinerar specialistkunskap med djup verksamhetsförståelse och insikter i våra mänskliga beteenden. Med rådgivning och ledarskap hjälper vi beslutsfattare och ledare att forma, förankra och realisera ambitioner och strategier - och givetvis att nå uppsatta mål.

Ta chansen att bli en av oss – ansök idag!

Dina arbetsuppgifter:
Som managementkonsult inom Business Technology Management arbetar du inom ett eller flera av våra specialistområden: Tech Strategy, Enterprise Design & Architecture, Sourcing & Supplier Enablement, Business Tech Steering och Scaled Agile Management. Vi söker nu både juniora och seniora medarbetare för att komplettera och utöka vår leveransförmåga inom dessa.

Våra uppdrag kan till exempel handla om att definiera och förankra en affärsinriktad IT-strategi med relaterad handlingsplan, att utforma och implementera tillämpning av en Enterprise Design (EA) som beskriver kopplingarna mellan strategi, affärsprocesser, IT-infrastruktur och integrationer - eller att definiera en strategi för IT-sourcing och bidra i dess tillämpning. Många uppdrag avser IT-relaterad styrning och samverkan med fokus på sådant som operativa modeller, roller, ansvar och processer. Allt oftare behövs anpassning av en organisations styrning och införande av lämpliga strukturer för agila arbetssätt. I våra uppdrag stöttar du våra kunder med såväl analys och utformning av lösningar som tillämpning och genomförande.

Ditt ansvar kommer att variera i olika uppdrag men som konsult inom CGI Business Consulting och Business Technology Management har du alltid en mycket viktig roll som rådgivare i våra kunders verksamhetsutveckling

Är du den vi söker?
För att lyckas i dina uppdrag bör du ha relevant erfarenhet från konsultbranschen – gärna från arbete med strategiska IT-relaterade frågeställningar, styrning & organisation och digital transformation. Du har en god förståelse för realisering av strategiska planer, förmåga att engagera intressenter och navigera i olika organisationer och verksamheter. För att axla en senior roll hos oss ska du också ha ett intresse av att utveckla försäljning inom ditt/dina kompetensområden.

Utöver detta ser vi gärna att du har följande kompetens och erfarenhet:

• Relevant akademisk utbildning
• Kompetens inom, och genuint intresse av att arbeta inom, ett eller flera av följande områden:
o IT-strategi, strategiska val och översiktliga handlingsplaner
o IT-relaterad styrning, organisation och operativa modeller samt anpassningar utifrån t ex uppskalning av agila arbetssätt och hantering av många samverkande leverantörer
• Kunskap och kompetens inom relevant metodik/arbetssätt så som Scaled Agile (SAFe), ITIL, COBIT, pm3, vanligt förekommande projektstyrmodeller etc.
• Förmåga att paketera dina erfarenheter och presentera dig själv på ett konsultmässigt sätt

För att du ska komma till din rätt i konsultrollen kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet som konsult innebär en omväxlande vardag där du behöver ha god förmåga att samarbeta och givetvis en drivkraft att etablera goda relationer. Detta avser såväl våra kunder som internt inom BTM och CGI Business Consulting samt med övriga CGI.
För att framgångsrikt kunna hantera de utmaningar som du ställs inför söker vi dig med analytiskt tänkande och kreativ problemlösningsförmåga. För att trivas hos oss tror vi att du har en professionell och affärsmässig inställning, ett stort eget driv och ett positivt förhållningssätt till olika former av utmaningar.

Vill du veta mer?:
Har du frågor om tjänsten, kontakta Emma Ekberg (Rekryteringsansvarig BTM): 076-8952167/ emma.ekberg@cgi.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Åsa Nygårds (Talent Acquisition Specialist): 072-3962332/asa.nygards@cgi.com. Vi rekryterar löpande, skicka gärna in ditt CV och personliga brev omgående.

Mer om tjänsten:
Heltid/deltid: Heltid
Placering: Stockholm

Personliga säkerhetskrav kommer att krävas om rollen kräver det.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skills

  • Enterprise Architecture
  • IT Strategy

Vad du kan förvänta dig av oss

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.