Vi är ett drivhus för Sveriges nästa toppkonsulter. Vi driver sedan 2005 ett av marknadens absolut bästa och mest populära talangprogram (tidigare Acando Trainee = nu CGI Selected). Vårt mål med programmet är att utveckla marknadens vassaste konsulter med fem års erfarenhet – på tre år. Det är ett ambitiöst och modigt statement men vi kan stolt säga att vi lever upp till detta i vårt talangprogram.

Som en del av CGI Selected kommer du under programmets tre år att leverera som konsult, precis som övriga konsultkollegor på CGI. Men som del i CGI Selected erbjuds du också vass utbildning och träning, mentoring och handledning under programmets gång.

Två inriktningar

Beroende på din profil och intresse erbjuder CGI Selected två inriktningar – Digital och Business Consulting. När du söker till oss och ska välja inriktning så ska du främst ta avstamp i ditt intresse. Du bör naturligtvis också ha något i din utbildningsinriktning eller erfarenhetsbas som kan underbygga ditt val av inriktning men främst uppmanar vi dig att söka det spår som ditt hjärta klappar mest för.

Talangerna inom Business Consulting har ett stort fokus på vad vi kallar Business Acceleration – vilket kan innefatta såväl rena verksamhetsprojekt som digitala transformationer med fokus på verksamhetens behov. Inom Business Consulting kan talangerna bli generalister som exempelvis projektledare inom transformationer tvärs både verksamhet och IT, alternativt specialister inom exempelvis supply chain, mål- och ekonomistyrning, IT-styrning, processutveckling eller strategisk transformation/förändringsledning.

Talangerna inom Digital brinner för digitalisering och hur våra kunder kan digitalisera sina verksamheter genom de senaste teknologierna. Inom Digital kan talangerna arbeta som generalister, både med rådgivning och ledning av digitala projekt. De kan även välja att djupdyka inom områden såsom agila metoder, big data, arkitektur, cyber security eller en teknisk plattform såsom Microsoft Dynamics.

Båda inriktningarna har ett basutbud av kurser kopplade till konsultmässighet, ledarskap och affärsträning men skiljer sig åt genom att erbjuda olika inriktningskurser samt genom något olika inriktning på konsultroller och projekt hos kund. Det finns även vissa regionala skillnader beroende på vilket kontor du börjar på. Men oberoende av vilken inriktning eller vilket kontor du väljer inom CGI Selected, kommer kombinationen av skarpa uppdrag och vassa utbildningar att driva en kraftfull utveckling för dig, både på ett professionellt och personligt plan.

Få en inblick i att jobba inom Business Consulting

Jenny Janslätt Axelsson och Oskar Lif är konsulter och traineer på CGI. I denna video berättar de mer om varför de valt just CGI Selected och hur vardagen ser ut.

Information och ansökan

Vi öppnar för nya ansökningar i början av hösten och vi kommer att uppdatera denna information med sista ansökningsdag så snart det är satt.

I samband med din ansökan blir du inbjuden till psykometriska tester. Dessa behöver vara slutförda senast dagen efter sökstoppet. Därefter går vi genom alla ansökningar. Om din profil matchar det vi söker kommer du att bli välkomnad att delta i vår rekryteringsprocess som är uppdelad i tre separata steg: Assessmentdag, caseintervju och personlig intervju. Du får under rekryteringen chansen att träffa många representanter hos oss, både chefer, seniora konsultkollegor och kollegor inom CGI Selected.

Våra traineer gör uppdragen mer framgångsrika, tack vare den nyfikenhet, struktur, driv och kompetens som de bidrar med. – Fredrik Erbing, Business Area Manager

Våra traineer bidrar med energi, nytänkande och en nyfikenhet. Detta gör dem till ett härligt stöd som passar i nästan alla projekt. – Staffan Strand, Leader of Business Unit Stockhom

Vi traineer utstrålar alltid värme, professionalism och mod, både internt och externt. – Fredrik Björck, trainee och konsult inom CGI Selected”I framtiden vill jag leda människor”

Stockholms yngsta tant. Så beskriver Sofia Håkansdotter sig själv. Men hon ser sig också som en problemlösare, och älskar att jobba med människor. Just nu är hon inne på sitt andra år som trainee på CGI. Läs mer om Sofia och hennes karriärresa hittills.

 


”Det roligaste med att gå till jobbet är att få hänga med alla kompisar”

Från Linköping, via Chicago, till Stockholm och CGI. Malin Jakobsson går vårt talangprogram CGI Selected, och att hon hamnade just här var lite av en slump. Läs om Malin och hennes första halvår på CGI.


Konsultbranschens framtida stjärnor formas i CGI:s traineeprogram – CGI Selected

Kompetensutveckling är viktigt för arbetsmarknaden och för att företag ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga och relevanta i en allt mer snabbrörlig samtid. CGI är ett spännande företag som jobbar med att utveckla talanger i konsultbranschen, något som utbildning.se inte är sena med att uppmärksamma. Läs en artikel om CGI Selected på utbildning.se.


Female Student Acceleration Program

Är du en av våra nya kvinnliga talanger? Acando har i många år drivit medlemsnätverket Female Student Acceleration Program, för tjejer som vill lära sig mer om konsultyrket. Vi fortsätter att driva nätverket i CGI-regi. Läs mer.