Vi skapar marknadens bästa konsulter och ger dig en rivstart i karriären!

Vårt mål med programmet är att utveckla marknadens vassaste konsulter med mindre än fem års erfarenhet – på tre år. CGI Selected är ett program som kombinerar erfarenheter och lärdomar från skarpa konsultleveranser, med noga utvalda utbildningar. Under programmets tre år levererar du som konsult precis som övriga kollegor på CGI. Men som del i CGI Selected erbjuds du också utbildning och träning under programmets gång.

Två inriktningar

Beroende på din profil och intresse erbjuder CGI Selected två inriktningar – Digital eller Advisory. Inriktningarna har ett basutbud av kurser kopplade till konsultmässighet, ledarskap och affärsträning men skiljer sig åt genom olika inriktningskurser samt även genom något olika konsultroller och projekt hos kund samt regionala skillnader.

Traineerna inom Advisory har ett stort fokus på vad vi kallar Business Acceleration – vilket kan innefatta såväl rena verksamhetsprojekt som digitala transformationer med fokus på verksamhetens behov. Inom Advisory kan du antingen bli generalist såsom projektledare inom transformationer tvärs både verksamhet och IT, eller specialist inom exempelvis supply chain, mål- och ekonomistyrning, IT-styrning, processutveckling eller strategisk transformation/förändringsledning.

Traineerna inom Digital brinner för digitalisering och hur våra kunder kan digitalisera sina verksamheter genom de senaste teknologierna. Deras inriktningskurser innefattar till exempel IoT, produktägarskap och digitala arbetsplatser. Inom Digital kan du arbeta som generalist både med rådgivning och ledning av digitala projekt. Du kan också välja att djupdyka inom områden såsom agila metoder, big data, arkitektur, cyber security eller tekniska plattformar som Microsoft Dynamics.

Oberoende av vilken inriktning du väljer inom CGI Selected, kommer kombinationen av skarpa uppdrag och vassa utbildningar driva en kraftfull utveckling för dig, både på ett professionellt och personligt plan.

Information och ansökan

Vi startar nya omgångar av CGI Selected i januari och augusti varje år. Vi har två rekryteringsomgångar, en under hösten och en under våren. Vi välkomnar ansökningar till både januari- och augustistarten i samtliga av våra rekryteringsomgångar och du är varmt välkommen att söka till oss under den rekryteringsomgång som passar dig bäst. Du anger vilken start av traineeprogrammet du ansöker till i din ansökan. Var dock gärna ute i god tid för platserna kan ta slut. I januari 2020 startar programmet i Stockholm och Göteborg. I augusti 2020 startar programmet i Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.


Konsultbranschens framtida stjärnor formas i CGI:s traineeprogram – CGI Selected

Kompetensutveckling är viktigt för arbetsmarknaden och för att företag ska kunna hålla sig konkurrenskraftiga och relevanta i en allt mer snabbrörlig samtid. CGI är ett spännande företag som jobbar med att utveckla talanger i konsultbranschen, något som utbildning.se inte är sena med att uppmärksamma. Läs en artikel om CGI Selected på utbildning.se.


Female Student Acceleration Program

Är du en av våra nya kvinnliga talanger? Acando har i många år drivit medlemsnätverket Female Student Acceleration Program, för tjejer som vill lära sig mer om konsultyrket. Vi fortsätter att driva nätverket i CGI-regi och söker nu deltagare till starten 2020. Läs mer.