Cross Industries består av orterna Luleå, Skellefteå, Umeå samt Örnsköldsvik och här arbetar cirka 110 personer. Vi verkar för att genom vår kompetens hjälpa lokala företag att stärka norra Sveriges konkurrenskraft.

Hos oss är det stort fokus på innovation och att smart nyttja ny teknik för att digitalisera verksamheter på riktigt. Lösningar utvecklade av oss har fått uppmärksamhet både av exempelvis Apples VD Tim Cook och Microsofts VD Satya Nadella – som senast i sin årskrönika över de 10 lösningar som inspirerat honom mest under 2019 nämner vårt Hidden City.

Vi har kompetens kring exempelvis VR/AR, AI, DevOps, systemutveckling, projektledning, test och testledning, förändringsledning samt nätverksinfrastruktur.

Logotyp Dynamagic

Dynamagic

En AR-plattform utvecklad i Unity.  Dynamagic ger oss möjligheten att skapa och distribuera AR-upplevelser snabbare och säkrare. Vi kan skapa nya upplevelser utan att skriva en rad kod genom att använda vårt bibliotek av skripts som kan kopplas ihop i obegränsat komplexa kedjor för att skapa vilken upplevelse som helst.

Dynamagic kan levereras som en fristående applikation eller som en integrerad del i en befintlig kundapplikation.

Tre män med gula CGI-västar och med hjälmar står utomhus på plan mark där augemented reality - AR - tekniken är illustrerad med färgade rör under marken

CGI:s lösning Hidden city ger dig röntgensyn

Dina GIS-data i kombination med exakt positionering ger dig röntgensyn. Du kan se din VA-infrastruktur rakt genom marken, vilket gör att läckor i ledningar blir lättare att lokalisera och det går att gräva med större precision än tidigare.

En storstad upplyst i nattmörkret tornar upp sig och i fokus ligger en tunnel som går över floden mot cityljusen

Lagringstjänst för kunder med speciella säkerhetskrav

Flertalet kunder till CGI Sverige har krav på att data inte får lämna eller lagras utanför landets gränser. Cross Industries har tagit fram en dokumenteringstjänst som nyttjas nationellt där fokus ligger på säkerhet och regler gällande "restricted”-kunder. Tjänsten driftas och hanteras av svenska medarbetare och står i en helt separat miljö, frånskilt andra tjänster.CGI tar täten i HoloLens 2-racet

CGI i norra Sverige är världsledande för utveckling av visuell teknik med HoloLens, menar Microsofts vd Satya Naella. När nu HoloLens 2 lanseras tänker CGI inte släppa taget om ledningen. Läs mer.

Bild-collage med Microsofts vd Satya Nadella på ena bilden och på den andra syns en person som provar CGI:s VR-glasögon för att uppleva Hidden City i en monter bemannad av en CGI-medarbetare

Microsofts vd hyllar CGI på sin världstopplista

Microsofts vd Satya Nadella lyfter fram CGI i norra Sverige på sin tio i topp världslista när han rankar de mest inspirerande teknikframstegen under senaste året. Läs mer.

CGI-medarbetare ler in mot kameran med VR-glasögon uppdragna i pannan. I bakgrunden syns en annan kollega som också står i montern på en mässa

En kickstart för samarbetet kring AI i Umeå

Umeå universitet har tagit initiativ till en unik satsning på digitalisering och artificiell intelligens. Tillsammans med bland annat Umeå kommun och Region Västerbotten ska man ta fram framtidens teknologi. Läs mer.

Anna Gustafsson, ny konsultchef på CGI

Ny konsultchef till växande CGI

Nya innovationer och digitalisering hos företag är två nyckelområden för CGI Botnia. Anna Gustafsson är ny konsultchef. Läs mer.

En tandsköterska med VR-glasögon kniper med fingrarna om något som vi inte ser i bild

Världens smartaste tandklinik byggs i Umeå

Att ligga långt fram inom nya innovationer är ett kännetecken för Umeå. Nu kommer världens smartaste tandklinik med innovationer som ger helt nya arbetssätt. Läs mer.

Anders Markstedt

CGI vinner upphandling kring digitalisering

CGI vinner ramavtal kring digitalisering i Region Västerbotten. 30-50 små och medelstora industriföretag kan få stöd från coacher på CGI. Läs mer.

Anna Gustafsson, Anders Markstedt och Daniel Sundqvist

”Vi samarbetar gärna med startups”

Innovation är nödvändigt för alla företag, menar Daniel Sundqvist, ny platschef på CGI i Umeå. Samarbete med startups och andra aktörer ser han gärna mer av. Läs mer.

En man provar VR-glasögon i en monter på en mässa där en CGI anställd instruerar om Hidden City och HoloLens

Smarta glasögon ser genom marken

Under Microsoft Techdays var intresset stort för att pröva de smarta glasögonen HoloLens. CGI visade hur tekniken kan användas för att se dolda ledningar i marken. Läs mer.

Bildcollage på män som provar de smarta glasögonen HoloLens

HoloLens visar dolda rör i marken när Kiruna flyttas

Smarta glasögonen Microsoft HoloLens ska användas i Kiruna för att upptäcka dolda rör i marken när staden ska flyttas. CGI:s HoloLens-team i Umeå har varit med och utvecklat tekniken. Läs mer.