Cross Industries består av orterna Skellefteå, Umeå samt Örnsköldsvik och hos oss arbetar cirka 90 personer. Vi verkar för att genom vår kompetens hjälpa lokala företag att stärka norra Sveriges konkurrenskraft.

Hos oss är det stort fokus på innovation och att smart nyttja ny teknik för att digitalisera verksamheter på riktigt. Lösningar utvecklade av oss har fått uppmärksamhet både av ex Apples VD Tim Cook (artikellänk) samt Microsofts VD Satya Nadella (artikellänk) – som senast i sin årskrönika över de 10 lösningar som inspirerat honom mest under 2019 nämner vårt Hidden City.

Vi har kompetens kring exempelvis VR/AR, AI, DevOps, systemutveckling, projektledning, test och testledning, förändringsledning samt nätverksinfrastruktur.

dynamagiclogo

Dynamagic

En AR-plattform utvecklad i Unity.  Dynamagic ger oss möjligheten att skapa och distribuera AR-upplevelser snabbare och säkrare. Vi kan skapa nya upplevelser utan att skriva en rad kod genom att använda vårt bibliotek av skripts som kan kopplas ihop i obegränsat komplexa kedjor för att skapa vilken upplevelse som helst.

Dynamagic kan levereras som en fristående applikation eller som en integrerad del i en befintlig kundapplikation.

hidden-city-augmented-reality-medium

CGI:s lösning Hidden city ger dig röntgensyn

Dina GIS-data i kombination med exakt positionering ger dig röntgensyn. Du kan se din VA-infrastruktur rakt genom marken, vilket gör att läckor i ledningar blir lättare att lokalisera och det går att gräva med större precision än tidigare.