Under våren 2019 blev Acando ❤️ CGI = sant och vi vässar nu vårt program för kvinnliga studenter ytterligare. Female Student Acceleration Program är ett exklusivt medlemsnätverk för tjejer med minst ett år kvar av studierna som vill lära sig mer om konsultyrket och få en kickstart på sin karriär. Som medlem blir du inbjuden till fem träffar under ett års tid på vårt kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö beroende på var du studerar. Under varje träff får du möta engagerade konsulter från CGI samt lära dig verktyg vi anser är viktiga för att få ett försprång i karriären.

Vad erbjuder Female Student Acceleration Program?

Under medlemsåret deltar du på fem unika träffar på din ort. Du ingår i ett program där du och de andra studenterna träffas och utvecklas tillsammans, vilket skapar möjlighet för dig att utöka ditt nätverk då ni följs åt under hela året. Vi vill ge dig en plattform där du kan utvecklas både som person och student, så att du ska känna dig tryggare med dig själv när du ska ut i yrkeslivet. 

Programmet riktar sig till dig som har ett till tre år kvar på studierna vid programmets start och som har intresse av IT- och managementfrågor.

De fem träffarna under året fokuserar på:

Träff 1 - Kommunikationsstilar 

Vilken är din kommunikationsstil? Hur påverkar din stil de omkring dig och kan kunskap om det bidra till att vi blir bättre på att arbeta i effektiva team? 
 

Träff 2 - Presentationsteknik 

En bra presentation säljer ditt budskap och påverkar din idés förankring, genomförbarhet och trovärdighet. Att göra bra presentationer är ovärderligt för alla som har ett budskap att framföra.
 

Träff 3 - AW

Ett mer informellt tillfälle där vi träffas för att stärka nätverket och ge er möjligheten att inom nätverket verkligen kan få lära känna varandra och oss på Acando. Samt att ge er studenter möjligheten att fråga om det som ni har funderingar kring. Det kan vara allt från det kommande arbetslivet, studietekniker eller uppsatsskrivande, helt enkelt smått som stort.
 

Träff 4 - Digitala tekniker

Idag är det flera av våra kunder som implementerar olika typer av system och digitala lösningar. Vi vill ge er chansen att testa på en av dessa teknologier. Inga förkunskaper krävs, vi ger en introduktion och ni får testa tekniken tillsammans med våra experter på bolaget.
 

Träff 5 - Livet som konsult

Hur är det egentligen att vara konsult och varför tycker vi att det är så sjukt kul? Både inspiration och tips och trix för en framtida karriär. 

Samarbeten med kvinnliga studentnätverk 

Förutom nätverket har du möjlighet att träffa oss genom samarbeten vi har med olika nätverk på olika svenska högskolor, bland annat Malvina på KTH, Handelshögskolan i Göteborg och HERA på LTH. Från och med 2017 samarbetar vi även med Datatjej. Dessa träffar inkluderar team building-kväll med styrelse och medlemsevent på Acandos kontor.

För tillfället är ansökan till FSAP stängd. Den öppnar igen inom kort.