Träffa Malin Unger, som är enhetschef för Business Consulting i Malmö & South och som sitter i ledningsgruppen i regionen. I en intervju berättar hon om hur det är att leda Business Consulting-verksamheten i södra Sverige, hur hon ser på framtiden, vad som gör en bra ledare och sitt stora intresse för böcker.

Hej Malin, kan du berätta om vad du gjorde innan du kom till CGI?

Jag blev en del av CGI tillsammans med många kollegor i samband med förvärvet av Acando. På Acando hade jag olika roller som managementkonsult, regionchef, ansvarig för olika team och units och även Head of Marketing i regionen. Innan jag kom till Acando har jag arbetat som affärsområdeschef, e-commerce manager och marknadschef i olika bolag – med en förkärlek för bolag som befinner sig i förändring och på en tillväxtresa. Jag älskar att utveckla och utvecklas!

Tillsammans med mina medarbetare definierar vi resan mot målet, där alla är delaktiga i skapandet av planen såväl som resan framåt.

Vad gör du nu?

Jag arbetar som enhetschef för Business Consulting i Malmö & South och sitter i ledningsgruppen i regionen. Jag har ansvar för dels seniora konsultteam men även vårt treåriga traineeprogram CGI Selected. Allt mitt arbete fokuseras runt våra tre intressenter: kunder, medarbetare och ägare. Min enhet är just nu på en tillväxtresa med mål om att fortsätta etablera våra satsningar CGI Business Consulting och CGI Selected ordentligt på marknaden. Viktigast i min roll är att sätta, kommunicera och förankra strategin som visar vart vi är på väg med våra varumärken. Tillsammans med mina medarbetare definierar vi resan mot målet, där alla är delaktiga i skapandet av planen såväl som resan framåt.

Vad är det roligaste med ditt jobb? Det mest utmanande?

Det roligaste med mitt jobb är mixen som arbetsvardagen ger. Att arbeta tätt tillsammans med kunder, konsulter och kollegor för att skapa bästa möjliga resultat. Den absolut viktigaste framgångsfaktorn för min enhet är att ha de bästa medarbetarna i branschen ombord, medarbetare som älskar sitt arbete och brinner för att hjälpa våra kunder. Därför är en stor och viktig del i mitt arbete att skapa förutsättningarna för alla mina kollegor och medarbetare att lyckas med det de tar sig för. 

Det mest utmanade precis just nu är att ställa om till den digitala arbetsdag som COVID-19 medfört. Vi på CGI gör vad vi kan för att bidra till att minska smittspridningen i samhället och många av oss arbetar hemifrån sedan några månader tillbaka. Att hålla upp engagemang, dialog och affärsutveckling enkom över digitala kanaler är utmanande. Men utvecklande!

Business Consulting i Malmö & South arbetar med en bredd av kunder och branscher vilket gör att våra konsulter ständigt utvecklas och får testa på olika roller inom olika projekt och leveranser.

Vad är det bästa med att arbeta inom Business Consulting i Malmö & South?

Det bästa med att arbeta inom Business Consulting i Malmö & South är de fantastiska medarbetare och kollegor som jag har äran att arbeta tillsammans med dagligen. Det finns en genuin vilja att hjälpa sig själv, varandra och företaget att utvecklas och nå framgångar. Med en stor dos mod och driv men alltid med en fin empati i grunden tar vi oss gemensamt mot våra mål. Business Consulting i Malmö & South arbetar med en bredd av kunder och branscher vilket gör att våra konsulter ständigt utvecklas och får testa på olika roller inom olika projekt och leveranser.


Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?
Läs om vår Business Consulting-verksamhet i Malmö


Kan du berätta om ett projekt som ni drivit i Malmö, som varit speciellt?

Vi driver så många olika projekt att det är svårt att välja ett! Vi arbetar med många olika kunder och inom många olika branscher där vi hjälper våra kunder i sin digitaliseringsresa framåt. Vi har exempelvis hjälpt kunder ställa om analoga marknadsavdelningar till att gå digitalt, drivit framgångsrika hållbarhetsprojekt, arbetat med otaliga förstudier och arbetat med kundresor för att förbättra kundupplevelser. Varje projekt är speciellt! Ett projekt jag är lite extra stolt över är en förstudie som vi genomförde tillsammans med en av våra största kunder i regionen där vi undersökte möjligheter och utmaningar med att implementera en ny centraliserad affärsmodell och strategi för supply chain och sourcing på global nivå.

Vi på Malmökontoret är bra på att arbeta hårt – men också bra på att hylla varandra och fira våra framgångar, stora som små!

Hur skulle du beskriva kulturen på Malmökontoret?

Jag är övertygad om att ju bättre man trivs på sitt arbete och genuint gillar de människor man omger sig med desto bättre kommer man prestera och utvecklas. Därför är det viktigt för mig att vår kultur präglar det vi lever och levererar. Att vi lever våra gemensamma värderingar, att vi har en öppen och transparent kultur med högt i tak, en kultur där alla medarbetare får ta plats, där vi delar med oss av kunskap och erfarenheter och lär av varandra. Och där vi har kul tillsammans! Vi är bra på att arbeta hårt – men också bra på att hylla varandra och fira våra framgångar, stora som små! Med den positiva energi som en god kultur ger kan man uppnå alla sina mål. Jag är otroligt glad över den fina kultur vi har på Malmökontoret!

Hur ser du på framtiden inom Business Consulting i Malmö? Vad hoppas du kunna åstadkomma?

Business Consulting och CGI Selected har precis börjat sin resa och vi har lagt en aggressiv tillväxtplan tillsammans med våra kollegor globalt för att ytterligare stärka upp och bära ut CGI:s globala erbjudande till våra kunder. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt fantastiska team fortsätta ta en tydlig position på marknaden som den strategiska partner kunden önskar och behöver i tider av förändring och digitalisering. Jag ser fram emot att än tydligare sätta diversity på kartan. Att fortsätta vara den arbetsgivare dit alla de bästa kandidaterna söker sig. Och att fortsätta få förtroendet från våra kunder att vara den partner som kunderna återkommer till år efter år för våra starka leveranser, kunniga medarbetare och expertis.

Vad tycker du definierar en bra ledare?

För mig behöver en bra ledare ha ett stort och genuint engagemang för uppgiften hen tagit sig an. För mig är en god ledare en mästare på att få andra att växa och motiverar med hjälp av konstruktiv feedback. Man måste genuint vara intresserad av andra människor och ha stora öron som ledare. Att lyssna och ta in perspektiv är viktigt såväl som att vara bra på att kommunicera och vara tydlig med sina värderingar. För mig är den bästa ledaren den som har modet att fatta beslut, men också modet att visa sig sårbar. Att leda med EQ före pekpinnar är mitt motto. Att frigöra kraften varje individ besitter. Jag tror på att omge mig med medarbetare som har andra perspektiv och erfarenheter än jag själv. Jag brukar själv säga att man inte ska anställa mig om man vill ha en ja-sägare, på samma sätt vill inte jag bara omge mig med medarbetare som håller med mig. Perspektiv är det som främjar utveckling. Som ledare behöver man kunna navigera mellan långsiktiga strategiska planer och samtidigt parera dagliga operativa frågeställningar. Det viktigaste en bra ledare gör är att våga vara sig själv. Våga visa sig sårbar, visa sig mänsklig och tillåta sig att misslyckas. Att vara nära, synlig, öppen, transparent och empatisk. En bra ledare är målinriktad och skapar resultat, på kort och lång sikt, och bygger en kultur där medarbetare trivs, utmanas och utvecklas.

Det absolut bästa jag vet är att titta på böcker, läsa böcker, klappa på böcker, köpa böcker, dofta på böcker, låna böcker och omge mig med böcker.

Vad gör du när du inte jobbar?

Det absolut bästa jag vet är att läsa böcker. Eller rättare sagt. Det absolut bästa jag vet är att titta på böcker, läsa böcker, klappa på böcker, köpa böcker, dofta på böcker, låna böcker och omge mig med böcker. När jag inte jobbar hittar man mig därför oftast med näsan i en bok eller på jakt efter nästa läsning. Jag brukar säga att orden är syret jag andas, böckerna ger mig liv. Jag läser över 100 stycken böcker om året och vill man följa mig och mina boktips får man gärna titta in på Bokmalin på Instagram. Utöver läsning umgås jag gärna med nära och kära över en god middag, tar långpromenader i naturen och tränar yoga.

Är du nyfiken på att veta mer om vad vi erbjuder inom Business Consulting i Malmö & South, intresserad av att arbeta hos oss eller vill du boka ett möte? Hör av dig så kontaktar vi dig.

Bli kontaktad av oss